Vandets dag, cover, Hillerød Forsyning

Vandets dag 2024

Nyhed

Vandets dag er en FN-temadag, der finder sted hvert år den 22. marts. Det fælles vandsamarbejde, bestående af store og små vandselskaber på Midt- og Nordsjælland, benytter i år anledningen til at sætte positivt fokus på vores drikkevand.

Gennem en ny kampagne deler vandsamarbejdet en appel om et bevidst og bæredygtigt vandforbrug – både nu og i fremtiden. Centralt for kampagnen er et budskab om, at vi sammen skal værne om vandet.

Vores planet er dækket af vand. Men vand er ikke bare vand, det er både særligt og foranderligt. Det er variabelt og konstant. Det er den ultimative formskifter, der kan blive til is, sne og damp.
Vand giver liv – til dyr, planter og mennesker, og derfor er vand noget af det vigtigste, vi har.

I Danmark kræver vores grundvand kun ganske lidt bearbejdning, inden det kan drikkes, og det forpligter.
Vi er vant til vand, og vant til, at vi kan drikke det direkte fra vandhanen. Vi savner vandet allermest, når vi ikke har det. Når det ikke kommer ud, når vi tænderfor bruseren, når det har en underlig farve, eller når vi står på ferien og ikke kan drikke det. Så føles det som en særlig luksus at kunne tage et glas vand direkte fra hanen.

Derfor sætter vi nu fokus på vores vand, så store og små kan blive klogere på vores forunderlige vand og dets rejse – og hvad vi hver især kan gøre for at være med til at passe på det.

Vandets Dag kampagnen er udarbejdet af de fire forsyninger Hillerød Forsyning, Ringsted Forsyning, HOFOR og Novafos i samarbejde med Polygraphic og de i alt 39 vandselskaber og vandsamarbejder på Midt -og Nordsjælland.

Læs mere på www.vanttilvand.dk

Emne
  • Vand