Postkasse

Derfor har du fået et brev fra landindspektørfirmaet LE34 om tinglysning

Nyhed

Landinspektørfirmaet LE34 har på vegne af Hillerød Forsyning sendt breve ud til borgere med en anmodning om tinglysning af fjernvarme-, spildevands- og/eller vandledninger. Dette skyldes, at der er ledninger, som mangler at blive tinglyst.

Hillerød Forsyning har ved gennemgang af vores anlæg konstateret, at der på private ejendomme i Hillerød Kommune ligger fjernvarmeledninger, spildevandsledninger og vandledninger, som mangler at blive tinglyst.

For dig som grundejer sikrer en tinglysning, at både du og fremtidige ejere kan se, hvor der ligger ledninger på ejendommen, samt hvilke rettigheder og forpligtelser, der er forbundet med dette.

Desuden sikrer en tinglysning forsyningssikkerheden. Derfor ønsker Hillerød Forsyning at få tinglyst en deklaration vedrørende adgang til fjernvarmeledninger, spildevandsledninger og/eller vandledninger på disse ejendomme.

Tinglysningen sikrer Hillerød Forsyning adgang på ejendommen ved fremtidig drift og vedligeholdelse af ledninger.  

Der er tale om ledninger, som forsyner flere ejendomme. Ejendommens egen stikledning tinglyses ikke.

Har du spørgsmål eller bemærkninger, er du velkommen til at række ud til Hillerød Forsyning på deklaration@hfors.dk.

Hvad skal du gøre?

Vi har tidligere på året kontaktet ejendomme, der har fjernvarmeledninger liggende, som ikke er tinglyst. I august 2023 kontaktede vi ejendomme med spildevandsledninger, som ikke er tinglyst. Nogle husstande vil opleve at blive kontaktet flere gange, hvis de har flere ledningstyper. Dette skyldes, at ledningerne skal tinglyses pr. forsyningstype.

Vi sender et brev, hvori vi anmoder om godkendelse til at sikre den pågældende ledning ved tinglysning.

Når du modtager et brev, vil det indeholde:

  • Brev vedr. anmodning om tinglysning på din matrikel
  • Deklaration om ledning (fjernvarme, spildevand eller vand), som ønskes tinglyst
  • Fuldmagt til at foretage digital tinglysning af deklarationen
  • Tinglysningsrids hvoraf ledningens placering fremgår.

For at vi kan foretage tinglysningen, bedes du udfylde, underskrive og returnere nedenstående i vedlagte frankerede svarkuvert:

  • Deklaration om ledning
  • Fuldmagt.

Afsenderen af brevet er Landinspektørfirmaet LE34 A/S på vegne af Hillerød Forsyning (Hillerød Varme A/S, Hillerød Spildevand A/S og/eller Hillerød Vand A/S).

Skal jeg betale for tinglysningen?

Hillerød Forsyning betaler samtlige udgifter i forbindelse med tinglysningen af deklarationen. Du skal ikke betale noget.

Planlægger du at bygge eller plante over en ledning?

Hvis du har planer om at bygge eller anlægge beplantning over ledningen, skal Hillerød Forsyning kontaktes for at vurdere, om det er nødvendigt at flytte ledningen, eller om den kan sikres på anden vis.

Du bliver dermed ikke begrænset i dine muligheder på egen ejendom, men forsyningen vil gerne med på råd, hvis du påtænker ændringer inden for deklarationsarealet, så det sikres, at der ikke sker skader på ledningen.

Hvad gør jeg, hvis der står en gammel carport over ledningen, som jeg vil udskifte eller renovere?

Hvis du har planer om at renovere eller udskifte f.eks. en carport over ledningen, skal Hillerød Forsyning kontaktes. Så vil vi vurdere, om det er nødvendigt at flytte ledningen eller om den kan sikres på anden vis. 

Hvad gør jeg, hvis der står bygninger over ledningen?

Tinglysningen får ingen betydning for bygninger og beplantning, der allerede er på ejendommen.

Jeg har boet på min matrikel i mange år – hvorfor kontakter I mig nu?

Hillerød Forsyning har ved gennemgang af vores anlæg konstateret, at der på private ejendomme i Hillerød Kommune ligger fjernvarmeledninger, spildevandsledninger og vandledninger, som mangler at blive tinglyst. Derfor sørger vi nu for, at alle ledninger bliver tinglyst.

Jeg har fundet en fejl i et af dokumenterne – hvad gør jeg?

Kontakt Hillerød Forsyning deklaration@hfors.dk.

Kan jeg aflevere deklaration og fuldmagt i stedet for at sende den med posten?

Ja, du kan aflevere de underskrevne dokumenter til Kundeservice hos Hillerød Forsyning, Solrødgårds Alle 6, 3400 Hillerød.